Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

Basur nedir tedavi yöntemleri nelerdir?

Basur nedir tedavi yöntemleri nelerdir

Hemoroidler,yani basur halk arasında mayasıl olarakta bilinen basur hastalığı insan oğlunun ilk ayağı üzerinde durma özelliği kazanmasından beri dert olan bir hastalıktır.
1975 yılında Thomson tarafından tanımlanan ve günümüzde kalın submukoza, elastik bağ dokusu düz kas(Treitz kası) ve damarsal yapıları içeren bir yastıkçık yapısının esnekliğini değişik nedenlerle kaybetmesinden dolayı aşağı sarkması, şişerek aşağı inmesi ve kanaması olarak kabul etmekteyiz.
Basurlar temel olarak iç ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılırlar. Basur rahatsızlığı her insan başına gelebilecek bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın en sık görünen sebebi ise kabızlıktır (tıkanma). Tuvalet ihtiyacı esnasında hemoroide daha fazla baskı uygulanır. Bu kaşıntıyla birlikte iltihap ve şişmeye neden olur.
Tuvalet ihtiyacı sırasındaki bu gerilme tek hemoroid oluşum sebebi değildir. Hamilelik sırasındada hemoroide baskı uygulanır. Fazla bilinmeyen sebeplerden biride kötü olan yemek alışkanlıklarıdır. Yağlı ve fazla şekerli besinler sadece kilo almanıza sebep olmaz. Damarlarda güç ve yük kapasitesini kaybeder. Daha basit olarak: abur cubur yemek veya demir maddesi düşük besinlerle beslenen insanlar daha fazla basur oluyor.
İç veya dış basur fark etmeksizin mümkün olduğu derecede hızlı bir şekilde tedaviye başlamalısınız. Daha fazla beklemek için bir sebep yok. Ne kadar fazla beklerseniz, o kadar fazla basurunuz kötüye gidecektir. Erken önlemle tedaviye başlayarak olası bir ameliyatı önleyebilirsiniz.

Peki basurun tedavi yöntemleri nelerdir?

Ümitsizliğe kapılmanıza gerek yok. Basurunuzu tedavi etmenin ve ondan sonsuza dek kurtulmanın bir yolu var. Doğal yöntemleri evde uygulayacak, pahalı ilaçlara gerek duymayacaksınız. 
 Basurlarından kurtulmak isteyen kişi,basur tedavi yöntemleri nelerdir basur nasıl geçer sorusuna, çözüm arayışında olan basur hastalarına internet üzerinde, en yaygın olarak hemoroid basur tedavisi için ilaç, hap ve ameliyat gibi yöntemler tavsiye edilerek basur hastalarına adeta vebalı muamelesi yapılmakta, çözümün ancak uzun vadede ve ilaç tedavisi ile mümkün olduğu söylenmektedir.
Ancak uzmanlarca bilinen ve saklanılan gerçeklerden biri de piyasada (sözde) basura çare ilaçlarının sadece semptomları geçici bir süre yatıştırdığı gerçeğidir. Yani ilaçlar basur sorununu çözmüyor sadece ağrıları geçici olarak dindiriyor ve tekrar basur ağrıları ortaya çıktığında yine ilaçlara muhtaç olunuyor.
İşte tam bu noktada size önerebilceğimiz basurun en etkili tedavisi için üç adım yöntemidir.Üç adım yöntemi ile detaylı bilgiye buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda ilginizi çekebilir